SUA autorizează un test care ar putea detecta coronavirusul în 45 de minute

Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente a anunţat că a autorizat utilizarea primului test de diagnostic rapid care ar putea detecta noul coronavirus în aproximativ 45 de minute, transmite CNN.

Imaginea articolului SUA autorizează un test care ar putea detecta coronavirusul în 45 de minute

FDA autorizează un nou test care ar putea detecta coronavirusul în aproximativ 45 de minute

Autorizarea a fost făcută vineri, iar testele vor începe să fie expediate săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al companiei Cepheid din California, cea care produce testele.

„În această perioadă de cerere sporită pentru servicii spitaliceşti, clinicienii au nevoie urgentă de un test de diagnostic la cerere pentru managementul în timp real al pacienţilor care sunt evaluaţi pentru admiterea în unităţile de îngrijire”, a declarat dr. David Persing, şef medical şi de tehnologie al companiei Cepheid.

Anunţul testării mai eficiente vine în condiţiile în care comunitatea medicală a căutat să obţină rezultate mai rapide pentru a stopa epidemia de coronavirus.

Săptămâna trecută, Dr. Rod Hochman, CEO al Providence St. Joseph Health, o organizaţie de 51 de spitale şi aproximativ 1.000 de clinici, a descris capacitatea de testare în SUA ca fiind extrem de deficitară. Timpul de aşteptare al rezultatelor testelor, a spus el, a variat de la 24 de ore la patru zile, ceea ce el a numit „inacceptabil”.

Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, sâmbătă, că peste 195.000 de americani au fost testaţi pentru virus, cazurile de infectare depăşind 22.000, aproximativ jumătate fiind confirmate la New York.

El a menţionat că aici nu sunt incluse spitale judeţene sau laboratoare de asistenţă medicală din întreaga ţară. În prezent, doar 19.343 de teste au fost pozitive, a spus Pence.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *