Continuă boicotarea supuşilor lui Putin. New York Stock Exchange şi Nasdaq opresc tranzacţionarea companiilor din Rusia

New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq au suspendat temporar tranzacţionarea companiilor din Rusia listate pe exchange-urile respective, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Decizia se datorează unor temeri de reglementare, în contextul în care exchange-urile solicită un set mai vast de informaţii ca urmare a sancţiunilor economice lansate asupra Rusiei, spun sursele agenţiei de ştiri.

Societăţile listate pe Nasdaq care au fost oprite din tranzacţionare sunt Nexters, grup prezent în industria de gaming, compania de recrutare HeadHunterGroup, platforma de e-commerce Ozon Holdings, furnizorul de servicii de plăţi Qiwi şi Yandex, „Google-ul” rusesc.

Societăţile oprite din a se tranzacţiona pe NYSE sunt furnizorul de date de real estate Cian PLC, holdingul Mechel PAO şi Mobile TeleSystems, un operator de telefonie mobilă cu sediul în Moscova.

ETF-ul (exchange traded fund) Franklin FTSE Russia, un fond tranzacţionat la bursă cu expunere pe companii ruseşti, a scăzut luni cu 16%. Două fonduri similare, iShares MSCI Russia şi VanEck Vectors Russia, afişează declinuri de 20%, respectiv 25%, potrivit CNN Business.

Instituţia bancară Sberbank şi giganţii energetici Gazprom şi Lukoil au cele mai mari ponderi în fonduri. Acţiunile listate în SUA ale celor două companii petroliere au scăzut luni cu peste 40%, în timp ce Sberbank a suferit un declin de 70%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].