Curtea Penală Internaţională deschide o anchetă privind invazia rusă în Ucraina

Curtea Penală Internaţională deschide o anchetă privind invazia rusă în Ucraina.

Imaginea articolului Curtea Penală Internaţională deschide o anchetă privind invazia rusă în Ucraina

Curtea Penală Internaţională deschide o anchetă privind invazia rusă în Ucraina

Curtea Penală Internaţională de la Haga, Olanda, va deschide o anchetă privind invazia Rusiei în Ucraina „cât mai rapid posibil”, a declarat luni, procurorul CPI, Karim A.A. Khan, citat de CNN.

În urma unei examinări preliminare a situaţiei, Khan a confirmat că există o bază rezonabilă pentru a „crede că în Ucraina au fost comise atât presupuse crime de război, cât şi crime împotriva umanităţii”.

„Intenţia mea este ca această anchetă să cuprindă, de asemenea, orice noi presupuse infracţiuni care intră în jurisdicţia biroului meu şi care sunt comise de oricare dintre părţile implicate în conflict pe orice parte a teritoriului Ucrainei”, a adăugat Karim A.A. Khan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].