Ce se întâmplă cu oamenii străzii când toţi ceilalţi se izolează în case. Soluţia găsită de britanici

Imaginea articolului Ce se întâmplă cu oamenii străzii când toţi ceilalţi se izolează în case. Soluţia găsită de britanici

Sursa: Profimedia Images

Louise Casey, desemnată luna trecută de Boris Johnson drept responsabilă în privinţa problemei persoanelor fără adăpost, ar fi trebuit să intre în acţiune după sărbătorile Pascale. Cu toate acestea, britanicii şi-au manifestat în continuare profunda nelinişte în cazul vulnerabilităţii celor fără casă în faţa coronavirusului.

Strategia pentru protejarea persoanelor fără adăpost va fi anunţată luni şi are în vedere măsurile luate în California, anume transformarea hotelurilor în locuinţe temporare pentru cei care îşi duc traiul pe străzi, expuşi îmbolnăvirii. Clădirile de birouri ar putea fi, de asemenea, luate în calcul.

Potrivit The Guardian, în Marea Britanie trebuie găsite urgent până la 45.000 de spaţii de cazare individuale. Datele existente indică faptul că 40.000 de persoane sunt găzduite în cămine, adăposturi de noapte şi spaţii de cazare comună, iar alte 5.000 rămân în continuare pe străzi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *