Cine sunt buriaţii, „cei mai feroci” dintre soldaţii lui Putin trimişi în Ucraina

Băieţi foarte tineri, în jur de 20 de ani, au fost ucişi în timp ce încercau să asalteze tranşeele ucrainene în plină zi. „Sunt buriaţi”, a explicat comandantul forţelor ucrainene, referindu-se la Buriaţia, o regiune de la graniţa dintre Mongolia şi Siberia.

Din mărturiile adunate în regiunea Herson, „buriaţii” sunt cei care jefuiesc, distrug, violează, torturează şi ucid ucrainenii din zonele ocupate. Aceleaşi lucruri le-au spus şi cei care au supravieţuit masacrelor de la Bucea.

„Buriaţii” sunt un popor mongol care trăieşte între Rusia (90%), Mongolia (9%) şi China (1%). Ei reprezintă cea mai mare minoritate etnică din Siberia, dar majoritatea locuieşte acum în Republica Buriaţia, creată în 1994.

Au fost „rusificaţi”

După anexarea Buriaţiei la Rusia, cultura buriată a suferit influenţele budismului tibetan şi a Bisericii Creştine Ortodoxe, iar buriaţii din regiunile de la vest de Lacul Baikal şi Olkhon (Buriatul Irkutsk) au fost supuşi unui proces de „rusificare” care i-a determinat să abandoneze practicile nomadismului.

În mod tradiţional, buriaţii fac parte din armata rusă. Şi deja în 1766 s-au organizat într-o trupă specială (precum cei cazaci) de 4 regimente.

Săraci, cu 17,9 la sută din populaţie trăind sub pragul sărăciei, conform ultimelor date disponibile, nu este de mirare că tinerii masculi buriaţi, au devenit carne de tun pentru Moscova.

De asemenea, trebuie subliniat că buriaţii nu sunt cu siguranţă singura minoritate etnică prezentă în rândul forţelor ruse. Pe lângă ceceni, există rapoarte despre soldaţi din Abhazia, Daghestan şi Osetia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].