Rusia renunţă la aroganţă şi admite importanţa sancţiunilor. Cât cântăresc măsurile occidentale în discuţiile de pace cu Ucraina

„În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un proiect al unui posibil tratat”, a declarat Lavrov pentru agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua.

„Ordinea de zi a discuţiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoaşterea noilor realităţi geopolitice, ridicarea sancţiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat şi ocupat oraşele ucrainene.

Acesta a declarat că „problema sancţiunilor internaţionale împotriva Federaţiei Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate şi nu pot face parte din negocieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].