Fără teste pentru COVID-19, dar cu idei. Cum descoperă medicii belgieni cazurile de infectare

Nici Belgia nu are suficiente teste pentru depistarea coronavirusului, aşa că medicii de la un spital din Bruxelles au găsit o soluţie – investigaţii la plămâni făcute cu un computer tomograf. Procedura e aplicată de două săptămâni – iniţial, doar pentru pacienţii care aveau simptome, dar acum, toţi cei care au nevoie de internare sunt verificaţi înainte. La ce ajută asta îţi explică purtătorul de cuvânt al spitalului.

„Este foarte important să evităm contaminarea în alte părţi ale spitalului. Acest demers ne permite să punem imediat un pacient suspect în zona COVID a spitalului”, spune Gina Volkaert, purtător de cuvânt UZ Bruxelles.

În funcţie de ce arată computerul tomograf, pacienţii sunt plasaţi în zona necontaminată a spitalului, într-o zonă tampon, unde aşteaptă rezultatele testului PCR sau, când imaginea plămânilor arată clar prezenţa COVID-19, în zona unde sunt tratate aceste cazuri. Iar metoda asta, a pacienţilor testaţi la CT s-a dovedit utilă – 8 la sută dintre ei erau infectaţi, deşi nu aveau niciun simptom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *