Editura PUBLISOL lansează, în 25 mai, cartea „Fotbal minut cu minut”, de Ovidiu Blag

Ce altă mai mare plăcere putea să fie în „monotonia” după-amiezilor duminicale ale României de acum 40-50 de ani decât o etapă de fotbal urmărită „minut cu minut” la postul naţional de Radio? În această carte, cititorii vor descoperi secţiuni despre „zeii microfonului”, conducători de club, arbitri şi jucători.

„Domozină, ai legătura!”, aşa începea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, după prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea în revistă a rezultatelor din Divizia B dar şi după ce Mircea M. Ionescu dezvăluia „Etapa în cifre şi date”. Dincolo de format şi de context (unul în care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorită oamenilor care au produs-o, au întreţinut-o şi au adus-o la cote de performanţă greu de egalat.

Crainicii şi-au făcut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultători la modul cel mai onest posibil, de a-i ţine conectaţi şi de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decât era.

Unele dintre poveştile acestor oameni au fost adunate aici. Unele amintiri ale lor sunt estompate de trecerea anilor, altele rămân de-a pururi vii, dar, adunate, reprezintă un tablou ce are foarte multe culori calde şi destul de puţine terne. Nu de alta, dar în pofida vremurilor politice deloc ofertante, aceşti crainici care au construit emisiunea Fotbal minut cu minut au ştiut să scoată în evidenţă frumosul şi să se concentreze exclusiv pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne dezbină.

Aflaţi în carte poveşti culese sau în premieră absolută, despre Ion Ghiţulescu, Sebastian Domozină, Octavian Vintilă, Dan Voicilă, Gheorghe Minoiu, Mircea M. Ionescu, Radu Cosaşu, Teoharie Coca-Cosma, Teodor Mateescu, Dumitru Pelican, Dan Ştefănescu, Vasile Arhire, Ştefan Alecsiu, Adrian Fetecău şi alţi „zei ai microfonului”, alături de momente inedite spuse de Ovidiu Ioaniţoaia, Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu, Marius Stan, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Ioan Andone, Ionuţ Lupescu, Sorin Cârţu (iar lista nu se opreşte aici!).

Redactorul cărţii este Cătălin Oprişan.

DESPRE AUTOR

Ovidiu Blag a absolvit Jurnalistica la Universitatea Babeş-Bolyai şi are un master în multimedia. A fost realizator de emisiuni (Arena NCN, Arena – la Antena 1), editorialist, comentator sportiv (TVR Cluj, Radio Cluj, Look Sport), scriitor. Scrie pe blogul ovidiublag.ro. A fost director editorial al Antenei 1 Cluj, redactor-şef al cotidianului Foaia Transilvană, redactor la Evenimentul zilei.

INEDIT

În cuprinsul cărţii şi pe coperta 4, cititorii vor putea auzi, prin scanarea codurilor QR, vocile de aur ale jurnaliştilor care au scris istoria radioului, alături de interviuri cu personalităţi uriaşe ale sportului românesc (Felix Ţopescu, Nadia Comăneci, Leon Rotman, Helmut Duckadam etc). Cartea va fi disponibilă la din 25 mai, la chioşcurile de presă, pe publisol.ro, în librării şi magazine online.

* * *

Date tehnice: ISBN 978-606-098-017-9
Preţ 59.90 lei
Format 13 x 20 cm, 480 de pagini (464 pagini text + 16 pagini fotografii)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].