Interdicţie de un an pentru un gimnast rus care a purtat pe podium un simbol pro-război

Gimnastul rus Ivan Kuliak, care a fost criticat pentru că a purtat un simbol pro-război pe un podium alături de un atlet ucrainean, a primit o interdicţie de un an, anunţă CNN.

Imaginea articolului Interdicţie de un an pentru un gimnast rus care a purtat pe podium un simbol pro-război

Interdicţie de un an pentru un gimnast rus care a purtat pe podium un simbol pro-război

Tânărul în vârstă de 20 de ani a purtat un simbol “Z” pe tricou în timp ce se afla lângă gimnastul ucrainean Illia Kovtun pe un podium în luna martie – Kovtun a câştigat aurul, iar Kuliak a luat bronzul la barele paralele, la Cupa Mondială de gimnastică de la Doha, Qatar.

Simbolul “Z” a fost afişat pe tancurile şi vehiculele folosite de armata rusă şi a devenit un simbol al sprijinului pentru invazia Ucrainei.

Federaţia Internaţională de Gimnastică l-a criticat pe Kuliak pentru “comportamentul său şocant”, iar acum i-a interzis timp de 12 luni să participe la evenimente organziate de Federaţia Internaţională de Gimnastică şi i s-a spus că trebuie să returneze medalia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].