Kim Jong Un critică “imaturitatea” oficialilor nord-coreeni în lupta împotriva pandemiei de COVID-19

Prezidând marţi o şedinţă a Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, Kim a declarat că “imaturitatea capacităţii statului de a face faţă crizei” a crescut “complexitatea şi greutăţile” în lupta împotriva pandemiei, potrivit KCNA, relatează Reuters.

De la prima sa recunoaştere a epidemiei COVID-19, Coreea de Nord a raportat 1,72 milioane de pacienţi cu simptome de febră, inclusiv 62 de decese până marţi seara.

Cu toate acestea, Nordul a mai spus că situaţia virusului din ţară a luat o “turnură favorabilă“, adăugând că la reuniunea partidului s-a discutat despre “menţinerea şanselor bune pe frontul general de prevenire a epidemiei“.

Raportul nu a detaliat pe ce motive a ajuns Nordul la o astfel de evaluare pozitivă. Ţara nu a început vaccinările în masă şi are capacităţi limitate de testare, ceea ce îi face pe mulţi experţi să se teamă că ar putea fi dificil de evaluat cât de mult şi de rapid se răspândeşte boala.

Oficialii şi cercetătorii şi-au intensificat eforturile pentru “dezvoltarea şi producerea masivă de medicamente eficiente în tratamentul infecţiei cu virusul malign şi stabilirea unor metode mai raţionale de diagnosticare şi tratament“, dar KCNA nu a oferit detalii despre ce medicamente sunt implicate.

În faţa unei epidemii “explozive” de COVID-19, Coreea de Nord şi-a mobilizat forţele armate, inclusiv 3.000 de cadre medicale militare, pentru un sistem de livrare de medicamente 24 de ore din 24, cu 500 de grupuri de intervenţie pentru a confirma şi trata pacienţii infectaţi, a declarat presa de stat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].