Primul rus judecat pentru crime de război în Ucraina a pledat vinovat

Vadim Shishimarin, un comandant de tancuri rus, în vârstă de 21 de ani, este deţinut în Ucraina. Tânărul rus este acuzat de uciderea unui civil în vârstă de 62 de ani în satul Chupakhivka, din nord-estul Ucrainei, la data de 28 februarie, scrie Reuters.

El a pledat vinovat.

Dacă va fi condamnat, Shishimarin riscă până la închisoare pe viaţă.

Guvernul de la Kiev a acuzat Rusia de atrocităţi şi brutalitate împotriva civililor în timpul invaziei şi a declarat că a identificat peste 10.000 de posibile crime de război.

Rusia a negat că ar fi vizat civili sau că ar fi fost implicată în crime de război şi a acuzat Kievul că le-a înscenat pentru a defăima forţele Federaţiei Ruse.

Procurorii statului ucrainean au declarat că soldatul şi alţi patru militari ruşi au tras şi au furat o maşină privată pentru a scăpa după ce coloana lor a fost vizată de forţele ucrainene.

Soldaţii ruşi au intrat cu maşina în satul Chupakhivka, unde au văzut un locuitor neînarmat care mergea pe bicicletă şi vorbea la telefon, au declarat aceştia.

Aceştia au spus că Shishimarin a primit ordin de la un alt militar să îl ucidă pe civil pentru a-l împiedica să raporteze prezenţa ruşilor şi a tras mai multe focuri de armă prin fereastra deschisă a maşinii cu o puşcă de asalt în capul civilului, care a murit pe loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].