Alertă de variola maimuţei în Europa. Portugalia a găsit 5 cazuri, Spania suspectează 8

Cei cinci pacienţi portughezi, din cele 20 de cazuri suspecte, sunt toţi stabili. Toţi sunt bărbaţi şi locuiesc în regiunea Lisabona şi în Valea Tagus, au precizat autorităţile sanitare portugheze.

În Spania, niciunul dintre cele 8 cazuri suspecte nu a fost confirmat încă, a precizat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii, conform Reuters.

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, similară cu variola umană, deşi mai uşoară, înregistrată pentru prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. Numărul de cazuri din Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu. Simptomele includ febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Nu este deosebit de contagioasă între persoane, au declarat autorităţile sanitare spaniole, iar majoritatea persoanelor infectate se recuperează în câteva săptămâni, deşi au fost raportate şi cazuri grave.

Patru dintre cazurile depistate în Marea Britanie s-au autoidentificat ca fiind homosexuali sau bisexuali, a declarat Agenţia britanică de securitate sanitară. Agenţia din Marea Britanie a îndemnat bărbaţii homosexuali şi bisexuali să fie atenţi la orice erupţii sau leziuni neobişnuite.

Autorităţile sanitare din Spania şi Portugalia nu au publicat nicio informaţie privind orientarea sexuală a pacienţilor.

Cele două ţări au trimis alerte către profesioniştii din domeniul sănătăţii pentru a identifica mai multe cazuri posibile.

Autorităţile europene de sănătate monitorizează orice focar de boală de când Marea Britanie a raportat primul caz de variola maimuţei, pe 7 mai, şi a descoperit de atunci alte 6 cazuri în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].