Comisia Europeană oferă expertiză tehnică pentru a ajuta 9 state, printre care şi România, să primească refugiaţi

Cele nouă ţări sunt: Belgia, Cipru, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Polonia, România şi Slovacia.

Acestea vor fi sprijinite în ceea ce priveşte: absorbţia fondurilor UE în scopuri de primire şi integrare, punerea în aplicare a Directivei privind protecţia temporară, facilitarea recunoaşterii calificărilor şi diplomelor refugiaţilor ucraineni pentru a uşura intrarea acestora pe piaţa muncii din UE, adaptarea programei şcolare la nevoile elevilor ucraineni, precum şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea coordonării interministeriale.

În 21 martie, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, Comisia a lansat un apel specific pentru a sprijini statele membre care primesc refugiaţi din Ucraina şi care elimină treptat dependenţa lor de combustibilii fosili din Rusia. Cererile prezentate de statele membre au fost evaluate şi aprobate de Comisie. Prin intermediul IST 2022, Comisia sprijină deja Croaţia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Ţările de Jos şi Portugalia în cadrul proiectelor emblematice de sprijin „Integrarea resortisanţilor ţărilor terţe în statele membre ale UE”.

„Invadarea Ucrainei de cătr eRusia a declanşat o criză umanitară fără precedent. Avem datoria să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului şi caută siguranţă în UE. Aceasta înseamnă acces la locuinţe, educaţie, asistenţă medicală şi locuri de muncă. Prin intermediul instrumentului de sprijin tehnic, Comisia Europeană sprijină statele membre să ofere acest ajutor fără probleme şi rapid”, a declarat Elisa Ferreira, comisara pentru coeziune şi reforme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]