Protest al fermierilor din Cipru: aruncă laptele şi dau foc fânului

Crescătorii de capre şi oi spun că nerespectarea reglementărilor privind producţia de brânză halloumi i-a lăsat cu o cantitate foarte mare de lapte pe care nu îl pot vinde sau utiliza. Preţurile ridicate pentru hrana animalelor reprezintă încă o problemă, spun ei.

Halloumi este fabricată în mod tradiţional cu lapte de capră şi de oaie şi este listată ca atare cu un statut de denumire de origine protejată (DOP) de către Uniunea Europeană. Dar, din ce în ce mai mult, producătorii de brânzeturi au folosit mai mult lapte de vacă, considerat mai apetisant pentru pieţele de export.

Brânza halloumi, un export cipriot apreciat, a primit statutul de DOP anul trecut. Aceasta înseamnă că halloumi nu poate fi produsă şi comercializată sub această denumire în nicio altă ţară.

Aproximativ 300 de fermieri, unii dintre ei conducând cisterne de lapte, au sosit într-un convoi în centrul oraşului, unde au vărsat lapte pe asfalt şi au dat foc fânului amplasat în faţa intrării principale.

Un reprezentant al preşedinţiei cipriote a declarat că fermierii vor primi despăgubiri până la sfârşitul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]