Amenzi între 500 şi 5000 lei pentru cei care vaccinează, dar nu se înscriu în RENV

Furnizorii de servicii medicale care fac vaccinări sunt obligaţi să se înregistreze în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV). Dacă nu o fac, riscă amenzi între 500 şi 5000 lei.

Imaginea articolului Amenzi între 500 şi 5000 lei pentru cei care vaccinează, dar nu se înscriu în RENV

Amenzi între 500 şi 5000 lei pentru cei care vaccinează, dar nu se înscriu în RENV

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare şi a circuitului informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, informează Ministerul Sănătăţii.

De acum, furnizorii de servicii medicale care fac vaccinări, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public şi privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, au obligaţia de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării.

Actul normativ prevede, în premieră, şi sancţiuni contravenţionale pentru neînregistrarea datelor în RENV.

Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 500 şi 5000 lei.

RENV se află în proprietatea şi administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].