Kelemen Hunor, la inaugurarea statuii lui Bethlen Gábor în Alba Iulia: aici îi este locul / Politicianul a avut probleme în timpul discursului

Kelemen Hunor a vorbit despre statuia care reprezintă „eroul unei comunităţi minoritare şi care a fost acceptată într-o comunitate majoritară formată din români.

„Acest gest puternic şi demn de preţuit pentru noi că statuia este amplasată în cetatea Alba Iulia, şi autorităţile locale nu au încercat să ascundă monumentul într-un colţ al oraşului. Nu! Monumentul principelui Bethlen Gábor a primit loc în cetate, un loc care, pentru noi, semnifică perioada de aur a Transilvaniei, iar pentru prietenii noştri români evocă naşterea României moderne.

Asemenea gesturi ne indică clar că în trecuturile noastre pot exista dezacorduri, chiar controverse, dar prezentul este comun şi dacă suntem înţelepţi, şi viitorul este comun. Statuia lui Bethlen Gábor, pe lângă multe altele, stă mărturie despre aceste lucruri. Statuia fostului principe oriunde în Transilvania ar fi într-un loc bun, dar în Alba Iulia este amplasată în locul său adevărat, unde îi este locul”, a spus Kelemen Hunor.

Politicanul s-a înecat şi nu a putut susţine discursul în limba română, primind o sticlă cu apă din partea .

La ceremonie a participat şi noul preşedinte al Ungariei, Katalin Novák. Aceasta se află într-o vizită privată în România, ceea ce a stârnit controverse mai ales că organizatorii nu au anunţat dacă preşedintele Ungariei se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor s-a înecat şi nu a putut susţine discursul în limba română, primind o sticlă cu apă din partea preşedintelui Ungariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].