CNSU a adoptat noi ajutoare pentru Ucraina şi pentru refugiaţii din România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se acordă ajutoare în materiale sanitare Ucrainei şi în alimente refugiaţilor ucraineni din România.

Potrivit CNSU, în şedinţa de sâmbătă au fost adoptate hotărârile pentru acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina.

Astfel, Guvernul României, prin intermediul MAI, MAE şi IGSU, va trimite în Ucraina măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane medicale.

De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va primi mălai, făină, orez, zahar, ulei alimentar şi diferite tipuri de conserve. Acestea vor fi utilizate pentru asigurarea hranei refugiaţilor ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].