Românii ar putea suspenda plata chiriei. Iată condiţiile

Imaginea articolului Românii ar putea suspenda plata chiriei. Iată condiţiile

Românii ar putea suspenda plata chiriei. Iată condiţiile

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege privind scutirea de la plata chiriei pentru cel mult 90 de zile a locatarilor şi operatorilor economici. Proiectul de lege va fi dezbătut şi de Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege care scuteşte, la cerere, de la plata chiriei pe o perioadă de cel mult 90 de zile, locatarii sau operatorii economici.

Astfel, potrivit proiectului de lege, locatarii, operatorii economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot suspenda la cerere, fără plata de dobânzi şi alte penalităţi asemănătoare plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru.

Facilităţile se aplică pe toată durata stării de urgenţă instituită, dar nu mai mult de 90 de zile, calculându-se pentru fracţia din fiecare lună.

Proiectul de lege iniţiat de parlamentarii PSD Şerban Nicolae, Paul Stănescu şi Alfred Simionis va trece şi prin Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional, apoi va merge la preşedintele României pentru promulgare.

Klaus Iohannis a instituit stare de urgenţă în România până la jumătatea lunii aprilie, însă decretul va putea fi prelungit, dacă situaţia se va agrava. Până acum au fost înregistrate în ţară peste 2000 de cazuri de coronavirus şi 82 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *