New York Times: 40% din chiriaşii din New York nu-şi vor putea plăti chiria pe luna aprilie

Mulţi şomeri din New York nu vor putea plăti chiria din aprilie, iar acest lucru va exista un efect domino asupra proprietarilor, au declarat oficialii industriei imobiliare, scrie The New York Times.

Imaginea articolului New York Times: 40% din chiriaşii din New York nu-şi vor putea plăti chiria pe luna aprilie

New York Times: 40% din chiriaşii din NY nu-şi pot plăti chiria pe luna aprilie

În doar o lună de zile, viaţa a milioane de New York-uri a fost inversată, mulţi dintre ei pierzându-şi locurile de muncă şi acum se îngrijorează să îşi plătească facturile.

„S-a ajuns până la acest punct în care nu pot plăti chiria, deoarece acest lucru ar pune în pericol capacitatea mea de a cumpăra mâncare sau de a supravieţui”, a spus Henry True, 24 de ani, un muzician şi freelancer care plăteşte 600 de dolari pe lună pentru un dormitor într-un apartament comun din Bedford-Stuyvesant, Brooklyn. „Ţin de fiecare bănuţ pe care îl am”, a adăugat acesta.

Nimeni nu ştie sigur câţi chiriaşi din New York vor avea greutăţi să plătească, dar proprietarii şi industria imobiliară spun că se limitează la un număr de 40% din chiriaşi, dacă nu mai mult, sărind peste plăţile din aprilie.

În oraş sunt aproximativ 5,4 milioane de chiriaşi, aproximativ două treimi din populaţie. Dacă o mare parte dintre aceştia nu-şi vor putea plăti chiriile, proprietarii, în special cei mai mici care operează pe marje mici, nu vor putea să plătească facturile proprii, au spus proprietarii.

„Încerc să nu intru în panică”, a spus Christopher Athineos, a cărui familie deţine nouă clădiri de apartamente în Brooklyn cu aproximativ 150 de locatari. „În viaţa mea şi chiar părinţii şi a bunicii, nu am văzut niciodată aşa ceva”, a adăugat acesta.

De la New York la Los Angeles şi Seattle, chiriaşii din toată ţara au organizat greve din cauza chiriilor în ultimele zile, solicitând autorităţilor să ofere ajutor financiar imediat pentru chiriaşi şi ameninţând cu reţinerea plăţilor către proprietari.

Guvernatorul Andrew M. Cuomo din New York a ordonat un moratoriu de 90 de zile în cazul evacuărilor, o şansă de salvare pentru persoanele care nu pot plăti chirie şi sunt îngrijorate că îşi vor putea piarde casele în timpul crizei. Alte state au urmat exemplul statului New York, inclusiv California, care a introdus o interdicţie de evacuare de 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *