“Salata rusească” din meniul summitului NATO de la Madrid iscă nedumeriri

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi şi maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se aşteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o ameninţare la adresa securităţii în noul concept strategic al alianţei din cauza invaziei sale în Ucraina, prezenţa sa în meniu a provocat consternare.

“Salată rusească la un summit NATO? Sunt puţin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicaţia spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conţinutul atractiv de carbohidraţi al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic şi, potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marţi seara miniştrilor apărării şi de externe aflaţi în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef’s Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat şi o “salată ucraineană”, aşa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].