UNICEF: între 2005 şi 2020 peste 100.000 de copii au murit sau au fost mutilaţi în conflicte armate

Un raport al UNICEF demonstrează un nivel copleşitor al încălcărilor grave ale drepturilor copiilor aflaţi în situaţii de conflict.

Între 2005 şi 2020, Organizaţia Naţiunilor Unite a verificat peste 266.000 de încălcări grave ale drepturilor copiilor comise de părţile implicate în peste 30 de situaţii de conflict din Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi America Latină.

„Raportul – 25 de ani de copii şi conflict armat: Acţiuni pentru a proteja copiii în situaţie de război – a arătat că între 2005 şi 2020 peste 104.100 de copiii au fost identificaţi ca fiind ucişi sau mutilaţi în situaţii de conflict armat; peste 93.000 de copii au fost recrutaţi şi folosiţi de părţile implicate în război; cel puţin 25.700 de copii au fost răpiţi de părţile implicate în conflict; părţile implicate în conflict au violat, au căsătorit forţat, au exploatat sexual şi au comis alte forme de violenţă sexuală împotriva a cel puţin 14.200 de copii”, anunţă UNICEF.

Organizaţia Naţiunilor Unite a verificat peste 13.900 de incidente în şcoli şi spitale şi 14.900 de situaţii de refuz al accesului la ajutor umanitar pentru copii.

Raportul mai arată că acte grave de violenţă împotriva copiilor au fost comise de toate părţile implicate în conflict, atât statale cât şi non-statale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].