Războiul din Ucraina. Explozie provocată de o dronă în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Crimeea / Proprietarul unui important exportator de cereale din Ucraina a fost ucis în bombardamente

Un dispozitiv de mici dimensiuni transportat cu o dronă a explodat, duminică, în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Peninsula Crimeea, cel puţin şase persoane fiind rănite în incident, anunţă autorităţile ruse, citate de agenţia The Associated Press.

Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Explozie provocată de o dronă în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Crimeea / Proprietarul unui important exportator de cereale din Ucraina a fost ucis în bombardamente

Războiul din Ucraina. Explozie provocată de o dronă în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Crimeea

Un important om din comerţul cu cereale a fost ucis în bombardamente

Rachete ruseşti au bombardat duminică oraşul portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei, ucigându-l pe proprietarul unui important exportator de cereale. Oleksiy Vadatursky, fondator şi proprietar al companiei agricole Nibulon, şi soţia sa au fost ucişi în locuinţa lor, a declarat guvernatorul din Mykolaiv, Vitaliy Kim, pe Telegram.

Explozie provocată de o dronă în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Crimeea

Incidentul a avut loc în Baza navală rusă din Sevastopol. Autorităţile ruse nu au stabilit de unde provine drona şi consideră că incidentul este de tip terorist. Există posibilitatea ca atacul cu dronă improvizată să fie opera insurgenţilor ucraineni care luptă împotriva forţelor ruse aflate pe teritoriul Crimeei, regiune anexată din 2014.

Baza din Sevastopol se află la aproximativ 170 de kilometri sud de zonele din sudul Ucrainei în care au loc confruntări între forţele militare ruse şi cele ucrainene.

Comandamentul Flotei militare ruse a Mării Negre a comunicat că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal de putere mică, transportat de o dronă.

Primarul oraşului Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat că şase persoane au fost rănite în atac. Ceremoniile programate în Sevastopol de Ziua Forţelor Navale au fost anulate, iar nivelul de alertă teroristă a fost modificat din cauza incidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].