Războiul din Ucraina, ziua 164. Rusia şi Ucraina sunt în pragul unui dezastru nuclear. Bombardamentele pot lovi oricând o atomocentrală. Ambele tabere se acuză reciproc

UPDATE 04:00 Platforma UNITED24 a strâns peste şase miliarde de grivne

Cu ajutorul fondurilor strânse prin intermediul platformei, a fost achiziţionat pentru prima dată un elicopter MI-2AM-1, care este folosit în principal pentru evacuarea răniţilor de pe câmpul de luptă. Este capabil să transporte doi răniţi grav şi trei medici sau încărcături cu o greutate de până la 1.200 kg la o distanţă de până la 600 km şi o viteză de până la 200 km/oră.

Dronele militare profesioniste au fost, de asemenea, trimise pe front. Acestea sunt primele achiziţii în cadrul proiectului Army of Drones. Au fost achiziţionate 78 de multicoptere Matrice, 20 de drone FlyEye 3.0 şi două complexe Warmate cu 40 de drone kamikaze.

UPDATE 03:31 Ucraina propune confiscarea a peste 900 de proprietăţi aparţinând Federaţiei Ruse

“Oficialii au raportat că în Ucraina au fost deja confiscate cu forţa bunuri în valoare de 28 de miliarde de grivne. Această activitate continuă. Se propune confiscarea a încă peste 900 de instalaţii aparţinând în mod special statului rus. Iar dacă estimăm pachetul de bunuri nu doar al statului terorist, ci şi al locuitorilor săi, vorbim de 36.000 de obiecte care trebuie confiscate. Toate acestea vor avea ca scop compensarea pierderilor pe care Rusia le provoacă prin război şi teroare”, a subliniat Zelenski.

UPDATE 02:05 

Comisia Europeană a dezvoltat un nou proiect al asistenţei financiare deja promise în valoare de 8 miliarde de euro: 5 miliarde vor fi acordate sub formă de împrumuturi, 3 miliarde sub formă de granturi nerambursabile, relatează Politico

Noul proiect de propunere a venit după ce Germania a refuzat să ofere garanţii pentru a sprijini împrumuturile acordate Ucrainei în valoare de până la 9 miliarde de euro.

Plăţile sunt de aşteptat să înceapă în octombrie.

UPDATE 01:23 Federaţia Rusă trimite în Belarus un nou lot de rachete pentru sistemul de apărare aeriană S-300/400

O aeronavă de transport militar a Forţelor Aerospaţiale Ruse cu numărul de înregistrare RA-76604 a zburat din Pskov şi a aterizat la Gomel, Belarus.

„După 1.5 ore, nu departe de aeroportul Gomel, în zona agro a oraşului Krasnoye (regiunea Gomel), au fost observate două traule care transportau rachete pentru sistemul de apărare aeriană S-300/400, arată rapoartele ucrainene.

Rezumatul zilei

  • Autorităţile ucrainene din oraşul Mykolaiv încearcă să prindă colaboratorii ruşi
  • Următorul pachet de arme livrat din Statele Unite către Ucraina conţine muniţii pentru arme cu rază lungă de acţiune şi vehicule blindate de transport medical. Costul se ridică la 1 miliard de dolari
  • Un consilier prezidenţial turc susţine că lumea nu poate pune capăt războiului din Ucraina ignorând Moscova
  • Trei nave care transportă un total de 58.041 de tone de porumb au fost autorizate să părăsească porturile din Ucraina, ca parte a înţelegerii dintre Kiev şi Moscova ca Rusia să ridice blocada asupra exporturilor ucrainene

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].