Nou ajutor militar pentru Ucraina din partea SUA. Include drone, vehicule rezistente la mine şi rachete Javelin

Cel mai recent pachet de asistenţă de securitate al preşedintelui Joe Biden pentru Ucraina include drone de supraveghere şi, pentru prima dată, vehicule rezistente la mine, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării.

De când trupele ruseşti au trecut peste graniţa ucraineană în februarie, în ceea ce preşedintele rus Vladimir Putin a numit o “operaţiune militară specială”, conflictul s-a transformat într-un război de uzură purtat în principal în estul şi sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că pachetul este evaluat la 775 de milioane de dolari şi va include, de asemenea, muniţie suplimentară şi 16 sisteme Howitzer.

Pachetul ar mai include 15 drone de supraveghere Scan Eagle, 40 de vehicule MaxxPro MRAP (vehicule protejate împotriva ambuscadelor, rezistente la mine) şi aproximativ 1.000 de rachete antitanc Javelin.

Acest lucru ar duce la un total de 10,6 miliarde de dolari pentru ajutorul militar american trimis Ucrainei de la invazia din 24 februarie de către Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].