Un magnat canadian de origine chineză, condamnat la 13 ani de închisoare în China. Compania sa a fost amendată cu 8,1 miliarde de dolari

Xiao Jianhua a fost condamnat pentru utilizarea abuzivă a unor depozite de miliarde de dolari de la bănci şi asiguratori controlaţi de Tomorrow Group, grupul său, şi pentru oferirea de mită unor oficiali, a precizat Tribunalul Popular Intermediar nr. 1 din Shanghai, potrivit AP.

Xiao a fost amendat cu 6,5 milioane de yuani (950.000 de dolari), iar compania sa a fost amendată cu 55 de miliarde de yuani (8,1 miliarde de dolari), a precizat tribunalul.

Xiao a fost văzut ultima dată la un hotel din Hong Kong în ianuarie 2017 şi se crede că a fost dus în China continentală de către autorităţile chineze. Guvernul canadian a declarat că diplomaţilor le-a fost blocat accesul la procesul său.

“Lipsa de transparenţă în procesul juridic al domnului Xiao este foarte îngrijorătoare, la fel ca şi lipsa continuă a accesului consular, care ne împiedică să putem evalua starea sa de sănătate”, a declarat Patricia Skinner, purtătoare de cuvânt a Global Affairs Canada.

Xiao a fost considerat cetăţean chinez, ceea ce înseamnă că nu avea dreptul să se întâlnească cu diplomaţii canadieni în baza unui tratat consular încheiat între cele două guverne, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].