Un studiu arată cât ar putea pierde economiile asiatice din cauza scăderii numărului de turişti

Imaginea articolului Un studiu arată cât ar putea pierde economiile asiatice din cauza scăderii numărului de turişti

Un studiu arată cât ar putea pierde economiile asiatice din cauza scăderii numărului de turişti

Economiile asiatice ar putea pierde 105 – 115 miliarde de dolari din produsul intern brut (PIB) în acest an, din cauza scăderii turismului în urma izbucnirii epidemiei de coronavirus, arată un raport ING publicat luni şi citat de  Reuters.

„Dacă presupunem că turismul către şi dinspre China practic se opreşte în 2020, iar turismul regional suplimentar scade, atunci costul pentru regiune din veniturile pierdute din turism este de aproximativ 105- 115 miliarde dolari”, a declarat Robert Carnell, economistul şef al ING pentru Asia-Pacific.

Într-un raport, Carnell precizează că studiul a luat în calcul zero încasări din turism pentru ţările asiatice de la vizitatorii din China. „Aceasta este, evident, o simplificare, dar se potriveşte unui scenariu în care epidemia persistă mult după ce a atins apogeul. Restricţiile oficiale de călătorie pot fi îndepărtate lent, iar călătorii pot rămâne precauţi mult timp după ce este sigur pentru ei să călătorească din nou”, arată raportul.

Teama de o pandemie a crescut luni, după evoluţiile din Iran, Italia şi Coreea de Sud.

De la Bali până la Bangkok, principalele puncte turistice din Asia au înregistrat mii de anulări, iar ţările impun restricţii de călătorie pentru a încerca să oprească răspândirea virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *