Legislaţia în materia extrădării şi a mandatului european de arestare, îmbunătăţită

Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 302/204 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Prin acest act normativ, se urmăreşte îmbunătăţirea şi eficientizarea legislaţiei în materia extrădării şi a mandatului european de arestare (MEA), dar şi armonizarea cu necesităţile identificate în practica structurilor de specialitate implicate. Modificările şi completările aduse prin prezenta iniţiativă vizează, de asemenea, atât o reglementare mai precisă a procedurilor, cât şi clarificarea modalităţii de îndeplinire a acestora, în vederea punerii în deplin acord cu legislaţia Uniunii Europene, cu jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, a transmis Ministerul Justiţiei.

Proiectul de lege s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei şi a fost pus în discuţia membrilor Reţelei Judiciare Române în materie penală, fiind avizat de Ministerul Afacerilor Interne şi de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].