Parlamentul European abandonează renovările din cauza preţurilor la energie. Covoare noi şi un bar, printre proiectele suspendate

Direcţia Generală pentru Infrastructură şi Logistică (INLO), responsabilă de gestionarea clădirilor şi de întreţinerea diferitelor sedii ale Parlamentului, a suspendat recent 14 proiecte de renovare care nu îmbunătăţesc eficienţa energetică, în valoare totală de peste 6,7 milioane de euro, astfel încât finanţarea să poată fi transferată pentru a acoperi costurile de funcţionare a clădirilor din Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg.

Comisia pentru bugete a Parlamentului a aprobat miercuri transferul de 6,7 milioane de euro. Leena Maria Linnus, directorul general al INLO, a declarat în faţa comisiei că reducerea costurilor a fost necesară pentru a acoperi creşterea preţurilor la energie din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

“Unele dintre clădirile noastre care sunt noi aici, la Bruxelles, sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic … altele nu sunt eficiente din punct de vedere energetic din cauza clădirii în sine. Printre acestea se numără cu siguranţă câteva dintre clădirile administrative”, a spus ea, potrivit POLITICO.

Nota informativă a INLO trimisă comisiei, a prezentat o serie de renovări suspendate, inclusiv un nou sistem de aer condiţionat, covoare noi în valoare de 250.000 de euro şi iluminat în valoare de 400.000 de euro pentru Casa Istoriei Europene, un muzeu. Printre alte măsuri de reducere a costurilor se numără şi oprirea construirii unei săli de presă de 1 milion de euro la Bruxelles.

A fost suspendată, de asemenea, amenajarea peisagistică în valoare de 1,4 milioane de euro, precum şi “dezvoltarea unei noi terase şi a unui bar” la Strasbourg, în valoare de 500.000 de euro.

“Ca răspuns la creşterea drastică a preţurilor la energie şi la situaţia bugetară strânsă şi incertă din 2022, proiectele au trebuit să fie suspendate sau reprogramate pentru ca fondurile să fie disponibile pentru a acoperi cheltuielile cu energia”, se arată în notă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].