Liz Truss afirmă că este pregătită pentru războiul nuclear cu Rusia şi promite că va continua să sprijine Ucraina dacă va deveni premier

Secretarul britanic de Externe a anticipat invadarea Ucrainei de pe 20 februarie 2022, dar a şi avertizat că Putin plănuieşte “să reconstruiască Uniunea Sovietică prin anexarea statelor baltice, a Georgiei şi a Republicii Moldova”.

În cabinetul premierului Boris Johnson care a oferit Ucrainei armament,  artilerie anti-aeriană şi anti-tanc, provizii, ajutor financiar şi instrucţie militară şi a permis voluntarilor britanici să se înroleze în Legiunea Străină Ucraineană, ea a fost cea mai vocală împotriva agresiunii ruse, mai ales în privinţa sancţionării Rusiei.

La  aniversarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, ea a declarat că Marea Britanie va oferi Ucrainei un pachet general de sprijin umanitar, economic şi militar în valoare de 2 miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat televiziunii FRANCE 24 la 1 iulie 2022,  Liz Truss susţine că Regatul Unit este “pregătit să continue să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie pentru ca Kievul să respingă armata rusă”.

Vorbind pentru BBC într-un interviu pe 21 iulie, Truss a exclus „implicarea directă” a trupelor Marii Britanii dacă va deveni prim-ministru, dar a afirmat într-un alt interviu de pe 24 august pentru Independent, că este „gata să apese butonul nuclear dacă este necesar, chiar dacă ar însemna ANIHILAREA GLOBALĂ”.

Truss s-a angajat deja să mărească cheltuielile pentru apărare la trei procente din PIB până în 2030:

“Era complezenţei [faţă de Rusia] s-a încheiat.Trăim într-o lume din ce în ce mai periculoasă, iar securitatea noastră este mai ameninţată decât a fost în ultimele decenii”, a transmis secretarul pentru Express.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].