Rishi Sunak este mai preocupat de traiul britanicilor decât de războiul din Ucraina: “Suntem alături de Ucraina, dar războiul afectează economia Marii Britanii”

Pe problema ucraineană, Rishi Sunak nu pare să fie la fel de agresiv în discurs ca Liz Truss, contra-candidatul său în cursa pentru funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi cea de prim-ministru al Marii Britanii. El se declară mai preocupat de revenirea economică şi de traiul britanicilor.

Fostul Cancelar britanic al Fiscului a fost în favoarea sancţionării Rusiei şi pentru sprijinirea Ucrainei.

Sunak i-a luat apărarea premierului Boris Johnson Boris Johnson când a declarat că ucrainenii aleg libertatea la fel cum au făcut britanicii când au votat pentru Brexit.

Dar a avertizat că războiul din Ucraina va aduce „incertitudine economică semnificativă” Regatului Unit în ciuda revenirii economice din ianuarie de după pandemie.

Deşi a cerut firmelor britanice să se retragă din Rusia pentru a provoca „suferinţe economice” preşedintelui Vladimir Putin, pe 24 martie, Akshata Murty,soţia sa, a fost acuzată că firma tatălui ei ar opera în Rusia pe durata invadării Ucrainei. Rishi Sunak a negat orice legătură cu o firmă multinaţională deţinută de soţia sa

Pe 2 aprilie, într-o declaraţie publicată pe SundayGuardian a transmis: “Suntem alături de Ucraina, dar războiul afectează economia Marii Britanii.Deşi mândru că este alături de Ucraina, nu este un lucru gratuit pentru Regatul Unit. Oficiul pentru responsabilitatea bugetară spune că este prea devreme pentru a cunoaşte impactul total al războiului asupra costului vieţii şi costului energiei din Regatul Unit, iar inflaţia ar putea ajunge în medie la 7,4% în 2022.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].