Încă trei ţări le interzic copiilor sub 12 ani să mai lovească mingea cu capul la antrenamente

Copiii sub 12 ani nu vor mai avea dreptul să lovească mingea cu capul la antrenamente, au decis federaţiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia, potrivit unui comunicat emis de forurile fotbalistice.

Imaginea articolului Încă trei ţări le interzic copiilor sub 12 ani să mai lovească mingea cu capul la antrenamente

Încă trei ţări interzic copiilor sub 12 ani să mai lovească mingea cu capul la antrenamente

Măsura vine după ce un studiu al Universităţii din Glasgow, din octombrie 2019, a indicat că foştii fotbalişti profesionişti sunt de 3,5 ori mai predispuşi la deces sau la afecţiuni ale creierului decât persoanele obişnuite.

Restricţia intră în vigoare doar în cazul antrenamentelor. La meciurile oficiale, copiii vor avea posibilitatea să lovească mingea cu capul.

Deşi studiul nu a demonstrat că există o legătură clară între loviturile cu capul şi creşterea afecţiunilor neurodegenerative în rândul fotbaliştilor, cele trei federaţii au decis să ia această măsură pentru „a diminua orice risc potenţial”.

În comunicatul emis de forurile fotbalistice se mai menţionează că vor fi luate măsuri graduale şi în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!



Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *