PUTIN A MINŢIT! Este o mobilizare totală 100% pentru un conflict cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial

La miezul nopţii, într-un sat populat de 450 de persoane din estul Siberiei, regiunea Zakamensky din Buriatia, o femeie iese afară din casă după ce aude câinii lătrând. Simte că ceva nu este în regulă.

Au venit nişte militari cu ordine de la Kremlin!

Şeful satului se plimba din casă în casă, căutând să înmâneze peste 20 de somaţii pentru înrolare.

Somaţia  a fost distribuită bărbaţilor din tot satul, în special celor eligibili pentru serviciul militar. 

Bărbaţii, toţi cu vârste de peste 18 ani, au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la recrutare. 

Femeile plâng în timp ce îşi văd soţii şi fiii forţaţi să lupte în războiul Rusiei din Ucraina.

Unii au profitat de puţinul timp rămas şi s-au adunat la o cârciumă înainte de a pleca în dimineaţa următoare pentru a bea vodcă, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat  unul altuia să fie în siguranţă.

Spre dimineaţă, toate femeile satului, mame, fiice, surori,  neveste, bunicuţe, verişoare şi mătuşi, au plâns şi au făcut semnul crucii când micul microbuz, cu partenerii lor de viaţă, cu fiii, fraţii,  nepoţeii lor îmbarcaţi, s-a dus către apus. 

Nimeni nu ştie dacă se vor mai întoarce vreodată. 

Este prima şi cea mai mare mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace şi a produs confruntări la centrele de recrutare şi chiar proteste, scrie The Guardian

Rusia ar putea lua în considerare să înroleze forţat mult mai mult decât 300.000 de bărbaţi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].