Reacţia SUA după ce Ucraina a depus cererea de aderare la NATO: “Ar trebui reluat la un alt moment”

Statele Unite consideră că procesul de aderare a Ucrainei la NATO “ar trebui reluat la un alt moment”, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, după ce preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a afirmat că ţara a depus cererea de aderare în cadrul unei “proceduri accelerate”.

Imaginea articolului Reacţia SUA după ce Ucraina a depus cererea de aderare la NATO: "Ar trebui reluat la un alt moment"

Reacţia SUA după ce Ucraina a depus cererea de aderare la NATO: “Ar trebui reluat la un alt moment”

“Statele Unite au fost clare timp de decenii că susţin o politică a uşilor deschise pentru NATO”, a declarat Sullivan reporterilor în cadrul unui briefing de presă la Casa Albă. “Orice decizie privind aderarea la NATO este între cei 30 de aliaţi şi ţările care aspiră să adere”.

“În acest moment, opinia noastră este că cel mai bun mod în care putem sprijini Ucraina este prin sprijin practic, pe teren, în Ucraina şi că procesul de la Bruxelles ar trebui reluat la un alt moment”, a continuat el. 

Anterior, vineri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că statele membre ale alianţei susţin “dreptul Ucrainei de a-şi alege propria cale”, dar a avertizat că orice decizie privind aderarea trebuie să fie luată de toţi cei 30 de membri ai alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].