Inedit. Monede de raritate extremă, unele de pe vremea dacilor, sunt scoase la licitaţie

Monedele sunt în stare excepţională, cu detaliile păstrate perfect, oferind o incursiune în istoria teritoriului românesc, încă de pe vremea dacilor.

 

Licitaţia are loc pe 11 octombrie, într-un eveniment dedicat numismaticii româneşti, realizat de către Casa de licitaţii Artmark

 

„Premieră: istoria naţională din perspectiva circulaţiei monetare. Ia parte la o incursiune în istoria monedei româneşti, începând de la drahmele dacice şi continuând cu groşii lui Ştefan cel Mare până la România modernă. Dedicarea şi veritabila pasiune a numismatului a dus la formarea unei impresionante colecţii, alcatuită majoritar din nu mai puţin de 28 de monede gradate in top pop, 123 de monede din argint şi 23 de piese din aur, dându-i astfel şi un mare potenţial de investiţie. Una dintre piesele valoroase din această colecţie este moneda de 5 Lei din 1881 cu şase stele şi şase raze pe muchie, fiind cea mai rară variantă a monedelor cu această valoare nominală din perioada lui Carol I, atât de rară încât a fost considerată de marele Erwin Schaffer chiar probă monetară”, anunţă Artmark. 

 

Moneda Drahmă dacică, de tip Aiud-Cugir, sfârşitul sec. II î.e.n., argint, piesă muzeală, raritate extremă, argint (FOTO Artmark)

 

Moneda Denarius, Traian, tip Trofeul Armelor – Victoria asupra Daciei, 107 e.n., argint  (FOTO Artmark)

                                                Moneda Groş, Ştefan cel Mare, tip I, a doua jumătate a sec. XV, argint  (FOTO Artmark)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].