Papa, apel către Putin să pună capăt „spiralei de violenţă şi moarte”

Papa Francisc a făcut duminică un apel către preşedintele rus Vladimir Putin să oprească „această spirală a violenţei şi a morţii” în Ucraina, informează Reuters.

Imaginea articolului Papa, apel către Putin să pună capăt „spiralei de violenţă şi moarte”

Papa, apel către Putin să pună capăt „spiralei de violenţă şi moarte”

Într-un discurs rostit în faţa a mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc a făcut un apel „în numele lui Dumnezeu” pentru încetarea conflictului şi a spus că este „absurd” ca lumea să rişte un conflict nuclear.

„Apelul meu se adresează în primul rând preşedintelui Federaţiei Ruse, rugându-l să oprească această spirală de violenţă şi moarte, chiar şi din dragoste pentru propriul popor”, a spus Papa.

„Pe de altă parte, îndurerat de suferinţa enormă a populaţiei ucrainene în urma agresiunii pe care a suferit-o, adresez un apel la fel de plin de speranţă preşedintelui Ucrainei pentru a fi deschis la orice propunere serioasă de pace”, a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].