Satu Mare: O femeie care ieşise în stradă după o scroafă în călduri a fost amendată pentru lipsa declaraţiei pe propria răspundere

O femeie din comuna Pomi, judeţul Satu Mare, a fost amendată cu suma de 2000 de lei de poliţie pentru lipsa declaraţiei pe proprie răspundere, soţul acesteia susţinând că ieşise în stradă după o scroafă în călduri care fugise din curtea gospodăriei.

Horaţiu Peter, soţul femeii, a postat pe Facebook un mesaj în care povestit cum a încălcat soţia sa ordonanţa militară.

„Mulţumim domnului şef de post Pomi, Ioan Sorean, pentru amenda data soţiei mele cu ocazia în care porcul din gospodărie a fugit pe stradă şi soţia mea n-a apucat să ia declaraţia pe propria răspundere încălcând astfel ordonanţa militară. 2000 de lei. Mă întreb retoric cum stăm cu cei ce au plantat drogurile, oare se plantează ca şi varza?”, a scris Peter.

În procesul verbal de contravenţie pentru suma de 2.000 de lei se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3.

Şeful de post a mai scris că procesul verbal a fost completat în lipsă „datorită faptului că animalul (porcul), condus pe stradă, putea deveni pericol pentru circulaţia rutieră”.

Horaţiu Peter a povestit, joi, corespondentului MEDIAFAX că scroafa, care era în călduri, a ieşit din curtea gospodăriei pentru a ajunge la vier, iar soţia sa a fugit să o prindă.

„Soţia a fugit după scroafă vreo 300 de metri şi a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu şeful de post care era în maşină şi a întrebat-o, fără să se dea jos şi fără să o legitimeze, dacă are declaraţia pe proprie răspundere la ea, iar soţia i-a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar şeful de post i-a spus că o va amenda, dar nici măcar nu s-a apropiat de ea. Sunt nişte reguli, de ce nu a legitimat-o? De ce nu a completat procesul verbal în prezenţa ei, ci l-a completat el şi ni l-a trimis pe poştă”, a precizat Peter.

El susţine că amenda dată soţiei sale ar fi fost o răzbunare a şefului de post din Pomi la adresa familiei sale.

„Noi avem o pajişte pentru animale în sat iar anul trecut, în partea stângă, şeful de post a pus o cultură de varză iar în partea dreaptă, cineva a plantat culturi de marijuana. Noi am aflat şi am sesizat DIICOT şi am spus că l-am văzut pe el şi alţi aliaţi ai lui lucrând în zonă, dar nu ne-am dat seama ce fac. Am ajuns să fim noi cercetaţi de DIICOT pentru că şeful de post a spus procurorilor că ne bănuieşte pe noi pentru cultura de marijuana”, a mai spus Peter.

Amenda de 2.000 de lei a fost contestată la Judecătoria Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a declarat la rândul său pentru MEDIAFAX că justificarea femeii amendate a fost că a mers să ducă porcul acasă, ”însă nu se afla în faţa gospodăriei, ci la distanţă de aceasta”.

„Procesul verbal a fost încheiat în lipsă, doamna nu a dorit să îl semneze”, a spus Gabor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].