Zece membri ai armatei egiptene au ucişi sau răniţi într-un atac cu bombă în Peninsula Sinai

Purtătorul de cuvânt nu a specificat câţi militari au fost ucişi în atac, acesta nefiind revendicat de nicio grupare, dar militarii loiali Statului Islamic sunt activi în regiunea de frontieră.

Egiptul luptă cu insurgenţii islamişti care au ucis sute de poliţişti şi militari în partea de nord a Peninsulei Sinai de la izgonirea liderului Fratiei Musulmane Mohamed Mursi în 2013, în urma protestelor în masă împotriva guvernării sale.

De asemenea, militanţii au efectuat atacuri în alte regiuni din Egipt.

Un poliţist egiptean şi şapte suspecţi militanţi au fost ucişi pe 14 aprilie într-un schimb de focuri, după ce Ministerul de Interne a primit informaţii despre potenţialele atacuri de Paşte împotriva creştinilor copţi, a declarat ministerul, adăugând că şi alţi trei poliţişti au fost răniţi.

Armata şi poliţia au lansat o campanie importantă împotriva grupărilor militante islamiste în 2018, cu accent pe Peninsula Sinai, precum şi în zonele de sud şi la graniţa cu Libia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].