Centrul European pentru Boli şi OMS se unesc în lupta împotriva COVID-19

Imaginea articolului Centrul European pentru Boli şi OMS se unesc în lupta împotriva COVID-19

Centrului European pentru Boli şi OMS se unesc în lupta împotriva coronavirus

Începând de marţi, la Bruxelles, o misiune comună a Centrului European pentru Boli (ECDC) şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) va urmări îndeaproape evoluţia focarelor de coronavirus din Italia, scrie cotidianul La Republica. 

La cererea guvernului italian, Comisia Europeană va putea coordona sosirea medicilor, experţilor şi medicamentelor din alte ţări ale UE, în Italia.

ECDC a ridicat, luni, nivelul de risc asociat virusului COVID-19 de la scăzut, la „moderat-mare”, chiar dacă autorităţile de la Bruxelles au încredere deplină în felul în care guvernul italian gestionează criza, mai scrie La Republica.

„Vreau să felicit autorităţile italiene pentru răspunsul prompt şi profesionist”, a declarat, marţi dimineaţă, Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor.

Şapte oameni au murit în Italia şi alţi peste 200 au fost infectaţi cu coronavirus în mai multe regiuni din nordul Peninsulei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *