Toţi colaboratorii ruşi au părăsit Nova Kakhovka, lângă Kherson – Centrul Naţional de Rezistenţă

Toţi colaboratorii ruşi au părăsit Nova Kakhovka, al doilea oraş ca mărime din regiunea Kherson din sudul Ucrainei, a anunţat Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene duminică seara, citând rezistenţa clandestină locală.

Imaginea articolului Toţi colaboratorii ruşi au părăsit Nova Kakhovka, lângă Kherson - Centrul Naţional de Rezistenţă

Toţi colaboratorii ruşi au părăsit Nova Kakhovka, lângă Kherson – Centrul Naţional de Rezistenţă

Colaboratorii care au plecat nu erau doar cei care deţineau funcţii în administraţia ocupanţilor ruşi, ci şi cei care au participat la raiduri comune cu forţele ruseşti împotriva populaţiei locale şi au intimidat şi forţat locuitorii să coopereze cu cererile ruşilor, a precizat centrul.

 

Centrul crede că toţi colaboratorii ruşil au părăsit oraşul de teamă că Ucraina l-ar putea elibera în curând de sub ocupaţia rusească, citat de Kyiv Independent . 

 

Anterior, la 15 noiembrie, agenţia de ştiri TASS, administrată de Rusia, a raportat că administraţia invadatorilor a părăsit Nova Kakhovka din cauza „bombardamentelor constante” ale forţelor armate ucrainene.

 

Nova Kakhovka se află pe malul estic al râului Dnipro, vizavi de oraşul Kherson, şi găzduieşte masivul baraj ucrainean Kakhovka.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].