PSD îi cere vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia

PSD solicită vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, transmit social-democraţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, fost senator PSD, a fost reţinut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Nicolae Bădălău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].