UE avertizează că Twitter riscă să fie interzis dacă nu respectă regulile privind moderarea

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a lansat avertismentul în timpul unei întâlniri video cu Musk, care ar fi avut loc miercuri, a relatat FT.

Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv să renunţe la o abordare „arbitrară” în ceea ce priveşte repunerea în drepturi a utilizatorilor interzişi şi să fie de acord cu un „audit independent” al platformei până anul viitor, potrivit raportului.

„Mai este încă foarte mult de lucru, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conţinutului şi să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre şi să limiteze publicitatea direcţionată”, i-a spus Breton lui Musk conform Reuters.

Musk şi Breton au convenit că UE va efectua un test la sediul central al Twitter la începutul anului 2023 pentru a evalua dacă Twitter respectă normele UE.

Breton a îndemnat anterior Twitter să respecte normele UE împotriva discursului instigator la ură şi a dezinformării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].