COVID: un expert medical din China spune că virusul a suferit mutaţii şi ar trebui redenumit

Numele oficial al COVID-19 ar trebui să fie modificat pentru a reflecta mutaţia virusului, iar pacienţilor cu simptome uşoare ar trebui să li se permită să stea în carantină la domiciliu, a declarat miercuri o importantă autoritate în domeniul medicinei chineze, potrivit Reuters.

Imaginea articolului COVID: un expert medical din China spune că virusul a suferit mutaţii şi ar trebui redenumit

COVID: un expert medical din China spune că virusul a suferit mutaţii şi ar trebui redenumit

Gu Xiaohong a declarat pentru ziarul de stat Beijing Daily că numele chinezesc al coronavirusului, care îl identifică ca fiind o boală care provoacă pneumonie, ar trebui schimbat pentru a defini un virus infecţios.

Abordarea Chinei în ceea ce priveşte COVID, care a pus accentul pe testarea pe scară largă şi pe introducerea în carantină a cazurilor pozitive în unităţi specializate, ar trebui să se schimbe de la „detectarea pasivă” la „prevenirea activă”, cu recuperare la domiciliu pentru cazurile uşoare.

Gu a spus că divizia de boli infecţioase a Asociaţiei de Medicină, pe care o conduce, a ajuns la un consens pentru a schimba modul în care este descris virusul.

Observaţiile sale sunt în concordanţă cu o atenuare recentă a tonului experţilor în domeniul sănătăţii şi al mass-mediei de stat din China faţă de COVID, în timp ce autorităţile au început să relaxeze cele mai stricte restricţii din lume privind COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].