Stoltenberg: “Rusia vrea să reducă operaţiunile din Ucraina pentru a le intensifica în primăvară”

Rusia încearcă să încetinească ritmul ofensivei militare din Ucraina pe durata iernii, pentru a se regrupa şi a lansa noi atacuri de amploare în primăvară, a declarat miercuri Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, conform cotidianului Le Figaro.

Stoltenberg a subliniat că statele membre NATO vor continua asistenţa militară şi umanitară “fără precedent” pentru Ucraina, în pofida preocupărilor privind riscul epuizării stocurilor occidentale.

“De asemenea, este foarte important să adăugăm noi sisteme şi să ne asigurăm că sistemele şi armamentul pe care le-am livrat deja sunt operaţionale şi eficiente. Acest lucru înseamnă că Ucraina are nevoie de o cantitate mare de muniţie, de piese de schimb şi de operaţiuni de întreţinere”, a subliniat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Referindu-se la perspectivele de reluare a negocierilor, Stoltenberg a reiterat că Ucraina va decide momentul şi condiţiile. “Cu cât vrem mai mult o soluţie diplomatică, cu atât mai urgent este să furnizăm sprijin militar Ucrainei”, a susţinut secretarul general al NATO.

Linia frontului din Ucraina s-a stabilizat după ce trupele ucrainene au recuperat oraşul Herson în contextul retragerii trupelor ruse. Armata rusă menţine prezenţa pe malul estic al Fluviului Nipru. Lupte intense au loc în prezent în jurul oraşului Bahmut. De asemenea, în ultimele zile au fost raportate bombardamente ruse asupra oraşului Herson şi atacuri ucrainene asupra oraşului Doneţk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].