Partidul austriac NEOS, din familia europeană a USR, susţine aderarea României la spaţiul Schengen

„Salutăm poziţia partidului austriac NEOS, din familia europeană a USR, care şi-a anunţat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, transmite USR într-un comunicat de presă.

Potrivit USR, preşedinta Beate Meinl-Reisinger a cerut guvernului austriac să-şi retragă decizia de a se opune aderării României la Schengen şi a arătat că ÖVP, partidul aflat la putere în Austria, „pune în pericol prin această decizie chiar esenţa proiectului european: libertatea”.

„Austria limitează de una singură libertăţile cetăţenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenţie cine sunt aliaţii noştri. Formarea unei axe Nehammer-Orban-Vucic şi alienarea României, Bulgariei şi a restului ţărilor UE nu este în interesul Austriei”, a declarat Beate Meinl-Reisinger, preşedinta NEOS.

De asemenea, europarlamentara NEOS Claudia Gamon a arătat că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen încă din 2011: „Aderarea unei ţări la spaţiul Schengen nu ţine de dispoziţiile şi de situaţia de moment a ÖVP (n.n. Partidul Popular Austriac din familia PNL), ci de anumite criterii strict tehnice. E timpul ca neacceptarea acestora în Schengen să se încheie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].