Stelian Ion (USR): Declararea stării de alertă prin care se restrâng drepturi fundamentale este cras neconstituţională

 

Deputatul Ion Stelian critică hotărârea CNSU, prin care s-a instituit starea de alertă, suspinând că aceasta contravine Constituţiei pentru că restrânge drepturi fundamentale.

„Guvernul României a decretat starea de demenţă. Să ai mijloace legale, constituţionale, pentru a gestiona criza, (…) dar să te ştergi pe picioare cu Legea Fundamentală care impune ca restrângerea drepturilor fundamentale să fie făcută doar prin lege, asta înseamnă să fii într-adevăr arogant, incompetent şi iresponsabil”, spune Stelian Ion, deputat USR.

El spune că primeşte zeci de telefoane, nenumărate mesaje, pentru că lumea nu mai înţelege nimic din ce face Guvernul.

„Nu înţeleg nu pentru că ar fi proşti, ci pentru că suntem aruncaţi în haos şi pentru că nişte indivizi se joacă de-a puterea şi îşi bat joc de vieţile noastre. Declararea stării de alertă prin care se restrâng drepturi fundamentale este cras neconstituţională, e o bătaie de joc”, spune Stelian Ion, deputat USR.

Guvernul, prin CNSU, a instituit stare de alertă, restrângând şi o serie de drepturi şi libertăţi ale omului, în ciuda deciziei CCR, care a statuat că doar Parlamentul poate restrânge aceste libertăţi fundamentale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].