Charles al III-lea laudă eforturile fostului Papă Benedict de a-i apropia pe catolici şi anglicani

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a trimis un mesaj de condoleanţe Papei Francisc, în care a lăudat eforturile regretatului Papă de a întări legăturile dintre catolici şi anglicani, informează BBC.

„Îmi amintesc cu drag de întâlnirea mea cu Sanctitatea Sa în timpul vizitei mele la Vatican în 2009. Vizita sa în Regatul Unit în 2010 a fost importantă pentru consolidarea relaţiilor dintre Sfântul Scaun şi Regatul Unit”, a transmis Charles al III-lea.

Acesta a amintit despre eforturile fostului Papă Benedict al XVI-lea de a promova pacea.

„Îmi amintesc, de asemenea, eforturile sale constante de a promova pacea şi bunăvoinţa tuturor oamenilor şi de a consolida relaţiile dintre Comuniunea Anglicană şi Biserica Romano-Catolică”, se mai arată în mesaj.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit sâmbătă la vârsta de 95 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].