Când va avea loc înmormântarea fostului Papă Benedict al al XVI-lea

Vaticanul a precizat că trupul fostului Papă va fi depus începând de luni în Bazilica Sfântul Petru şi că Papa Francisc va conduce funeraliile de joi, care vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru, unde Benedict, pe atunci cardinal Joseph Ratzinger, a ţinut slujba de înmormântare pentru predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, în 2005.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a spus că slujba va fi „solemnă şi sobră”.

Vaticanul are reguli minuţios de elaborate pentru ceea ce se întâmplă după ce moare un papă în funcţie, dar nu există ritualuri cunoscute public pentru un fost papă, notează Reuters.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit la vârsta de 95 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].