Ministrul Energiei: Ajutor de stat pentru 15 companii cu peste 100.000 de angajaţi

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat joi seară aprobarea în şedinţă de guvern a unei ordonanţe de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat companiilor mari consumatoare de energie, pentru a rămâne competitive pe piaţă. Ajutorul este aprobat de Comisia Europeană, a precizat ministrul.

Imaginea articolului Ministrul Energiei: Ajutor de stat pentru 15 companii cu peste 100.000 de angajaţi

Ministrul Energiei: Ajutor de stat pentru 15 companii cu peste 100.000 de angajaţi

„Am aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea marilor consumatori de energie. Sunt 15 companii mari consumatoare de energie, care au angajaţi direct peste 100.000 de oameni”, a declarat Virgil Popescu, dând exemplu Sidex, Alro etc.

 

Ministrul a spus că Ordonanţa de Urgenţă 114 a Guvernului Dăncilă a avut un puternic efect negativ asupra acestor companii, iar ordonanţa aprobată joi vine să acorde un ajutor de stat, aprobat de Comisia Europeană.

 

„Este o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană, iar schema este transpusă în legislaţie prin această ordonanţă”, a mai spus Virgil Popescu. El a completat că schema va fi transpusă în două zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].