Joe Biden a anunţat că îi oferă „sprijin total” preşedintelui turc Erdogan

Acestea au fost primele declaraţii ale lui Joe Biden în faţa camerelor de luat vederi cu privire la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc la începutul acestei săptămâni în Turcia şi a afectat şi Siria.

„Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către oamenii din Turcia şi Siria”, a declarat Biden, miercuri, în timp ce se adresa membrilor de sindicat din DeForest, Wisconsin.

„Deplângem pierderea atâtor vieţi şi oferim cele mai profunde condoleanţe”, a spus el, continuând să vorbească despre unele dintre imaginile îngrozitoare cu părinţi care scot copii dintre dărâmături şi despre numărul tot mai mare de morţi, adăugând că gândurile sale sunt „de asemenea alături de supravieţuitorii care au fost sfâşiaţi de această tragedie”.

Biden a precizat că a vorbit cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi i-a oferit „sprijin total”, precum şi echipelor de salvare şi recuperare.

În Siria, el a spus că SUA continuă să sprijine umanitar partenerii cu echipamente şi asistenţă pentru misiunile de căutare şi salvare. SUA, a adăugat el, este „principalul donator în toate zonele din Siria, indiferent cine controlează teritoriul”.

„Este vorba despre salvarea de vieţi omeneşti. Rămânem fermi în angajamentul nostru de a sprijini poporul turc şi sirian în această perioadă de nevoie”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].