Unelte vechi de 1,2 milioane de ani realizate de o specie umană necunoscută, descoperite în Etiopia

Anterior, cele mai vechi unelte din obsidian datau de aproximativ 500.000 de ani şi proveneau din Franţa şi Anglia.

Utilizarea instrumentelor de piatră printre hominizii timpurii poate oferi o fereastră către evoluţia minţii umane. Un progres cheie în crearea uneltelor din piatră a fost apariţia aşa-numitelor ateliere. În aceste situri, arheologii pot vedea dovezi ale hominizilor care fabrică în mod metodic şi în mod repetat unelte din piatră.

 Tezaurul recent analizat de unelte obsidiane ar putea fi cel mai vechi atelier de unelte de piatră din istorie.

„Acest lucru este foarte nou în evoluţia umană”, a declarat pentru LiveScience  primul autor al studiului, Margherita Mussi, arheolog la Universitatea Sapienza din Roma şi director al misiunii arheologice italo-spaniole de la Melka Kunture şi Balchit, un sit al Patrimoniului Mondial din Etiopia, a declarat pentru Live Science.

În noul studiu, cercetătorii au investigat un grup de situri cunoscut sub numele de Melka Kunture, situat de-a lungul văii superioare a râului Awash din Etiopia. Valea Awash a dat unele dintre cele mai cunoscute exemple de fosile de hominizi timpurii, cum ar fi faimoasa rudă antică a umanităţii numită „Lucy”.

Printre unelte se află 30 de topoare de mână sau unelte de piatră în formă de lacrimă, având dimensiuni de 11,5 centimetri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].